پایگاه خبری تحلیلی صنایع دستی، فرهنگ و هنر

اولین جشنواره «تاک‌پلو» در خلیل‌آباد خراسان‌رضوی

مدیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان خلیل‌آباد گفت: «جشنواره غذای محلی ”تاک‌پلو“ در شهرستان خلیل‌آباد که به دیار تاکستان‌های سرسبز معروف است برای اولین بار برگزار می‌شود.»

تاک‌پلو

به‌گزارش کیمیا رسانه به‌نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری خراسان‌رضوی، حمید‌رضا محمودی‌قوژدی مدیر میراث‌فرهنگی شهرستان خلیل‌آباد، امروز چهارشنبه 13 اردیبهشت 96، با اعلام این خبر افزود: «بدون تردید تنوع قومی و فرهنگی خراسان‌رضوی سبب پدید آمدن آداب و رسوم مختلفی شده و مهم‌ترین عامل در نمایش هویت محلی به‌شمارمی‌آید.»

او افزود: «در این میان، برگزاری جشنواره غذاهای محلی و سنتی می‌تواند ضمن شناسایی و حفظ آداب و رسوم مردم هر منطقه، فرهنگ درست تغذیه سالم را که پیشینه تاریخی دارد نشان دهد.»

محمودی افزود: «شهرستان خلیل‌آباد، که به دیار تاکستان‌های سرسبز مشهور است، دارای 6هزار هکتار باغات تاکستان است و روزانه 30 تن برگ تاک از این شهرستان صادر می‌شود.»

مدیر میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شهرستان خلیل‌آباد افزود: «پخت غذای محلی و سنتی ”تاک‌پلو“ در فصل برداشت برگ مو در این شهرستان مرسوم است. مردم شهرستان خلیل‌آباد همه ساله در فصل برداشت برگ تاک اقدام به پخت غذای محلی تاک‌پلو به‌صورت مراسم تجمعی و دورهمی فامیلی و همسایگی می‌کنند که از فرهنگ تعامل، همکاری و همیاری مردم این منطقه نشان دارد.»

محمودی‌قوژدی عنوان کرد: «به همین منظور، با عنایت به اهداف و رسالت‌های سازمانی، اولین جشنواره خانوادگی ”تاک‌پلو“ ساعت 20:30 پنجشنبه 14 اردیبهشت در خلیل‌آباد برگزار می‌شود.»

او افزود: «امیدواریم با برگزاری جشنوارهایی در حوزه فرهنگ فولکلور اقدامات ارزنده‌ای برای معرفی شایسته ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها، به‌منظور ایجاد برندهایی که معرف شهرستان باشند، صورت پذیرد.»

محمودی خاطرنشان کرد: «شهرستان خلیل‌آباد در 240کیلومتری مشهد مقدس با دارا بودن جاذبه‌های گردشگری فراوان در حوزه کویرنوردی و طبیعت‌گردی و اکوتوریسم و نیز آثار تاریخی یکی از مقاصد مهم گردشگری است.»