دهکده صنایع دستی تهران راه اندازی می شود
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور از راهاندازی دهکده صنایع دستی تهران در کنار دو شهر شیراز و قم خبر داد.
به گزارش کیمیا رسانه، بهمن نامورمطلق در گفتوگو با ایسنا درباره اینکه آیا پروژه دهکدههای صنایع دستی به سوغات زیارتی ارتباط دارد، توضیح داد: شاید بحث دهکده صنایع دستی بتواند به بخش سوغات زیارتی کمک کند، اما ربطی به پروژه سوغات زیارتی ندارد. قرار است ما در سه شهر، بحث سوغات زیارتی را داشته باشیم که با وجود پیگیری ما، این بحث به کندی پیش میرود.
او ادامه داد: مشهد، قم و شیراز سه نقطهای هستند که قرار است این پروژه در آنها عملی شود. این پروژه در مشهد راهاندازی شده و امیدواریم از این الگو در قم و شیراز هم استفاده کنیم تا سرعت این کار را در دو شهر دیگر بالا ببریم.
وی گفت: بحث دهکدههای صنایع دستی یک پروژه مجزاست و قرار است این کار در تهران هم انجام شود. برنامه دهکده صنایع دستی در شیراز جلوتر است. بخش خصوصی برای انجام این کار، اعلام آمادگی و جایی را برای آن مشخص کرد. اکنون این پروژه در حال پیشروی است. در تهران هم با معاونت مناطق محروم و روستایی مذاکره کردیم، نامهای نوشتیم و آنها متعهد شدند که این موضوع را پیگیری کنند، امیدوارم بتوانیم در تهران یک دهکده بزرگ صنایع دستی با تاکید به صنایع دستی روستایی راهاندازی کنیم.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی درباره دلیل راهاندازی دهکده صنایع دستی در قم، اظهار کرد: طلاب دهها کشور در قم حضور دارند و این یک قابلیت ویژه است. ما از حضور این طلاب فقط در موضوع احکام، اندیشه اسلامی و آموزش استفاده کردهایم. حدود 200 هزار نفر از خانواده طلاب در این شهر حضور دارند.
ما پیشنها کردیم که از این قابلیت در بخش هنری استفاده شود. مفهوم توسعه، یعنی استفاده از قابلیت و ظرفیتهایی که وجود دارد، اما تا کنون فقط از یک بُعد آموزش در این بخش استفاده شده است. بنابراین تصمیم گرفتیم این بُعد را به بخش هنری و صنایع دستی هم گسترش دهیم، به این معنا که فضایی تهیه کنیم تا صنایع دستی کشورهای گوناگون که طلاب آنها در قم حضور دارند توسط خودشان بهنمایش گذاشته شود.
نامور مطلق افزود: قصد داریم با این اتفاق کمکم به طلاب یادآوری کنیم که تبلیغ فقط با زبان انجام نمیشود، بلکه بخش بزرگی از آن با هنر و صنایع دستی انجام میشود. ما تحت تاثیر معماری داخلی و دکوراسیون منزل و محل کارمان هستیم و اگر میخواهیم تاثیرگذاری کلام ما بیشتر شود، لازم است فضا را هم با خود همراه کنیم. بهطور قطع استفاده از صنایع دستی در محیط کار و منزل، تاثیرات بسیاری را در ذهن و احساسات ما میگذارد.
او گفت: برخی از سجادههای ما، از کشورهای غیراسلامی وارد میشود و ماشینی است و حس آن، نسبت به سجادهای که یک مسلمان معمولا با وضو آن را تهیه میکند، متفاوت است.
میخواهیم از طلابی که در قم هستند استفاده کنیم تا وقتی که به کشور خودشان برمیگردند فقط به تبلیغ زبانی اکتفا نکنند، بلکه از داشتههای کشورهای دیگر هم استفاده کنند و از صنایع دستی و هنرهای سنتی در مساجد و اماکن مذهبی بهرهمند شوند، زیرا ایران در این زمینه حرفهای بسیاری برای گفتن دارد تا موجب ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی و گردش مالی در این بخش شود.
معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی اظهار کرد: این موضوع به خودی خود میتواند موجب جذب گردشگری، ترویج و آشنایی با هنرهای سنتی و صنایع دستی شود. ما با شهرداری قم جلسه داشتیم که در این زمینه اعلام آمادگی کرده است.
بهتازگی نیز با امام جمعه موقت قم و رئیس جامعه المصطفی دیدار داشتیم که آنها نیز از این موضوع استقبال کردهاند و چون بیشتر طلاب به کشورشان برمیگردند، استقبال آنها میتواند بسیار موثر باشد.
او بیان کرد: شهرداری برای در اختیار گذاشتن فضای این کار، اعلام آمادگی کرده است. احتمالا در بینالحرمین، بین حرم حضرت معصومه (س) و جمکران یا در جاده قم و تهران که بیشترین تردد را دارد، فضایی برای این کار اختصاص دهند. اکنون نیز در حال رایزنی برای شروع کار هستیم تا بتوانیم منابع مادی آن را تامین و افرادی را که میتوانند در این زمینه با ما همکاری کنند، شناسایی کنیم.
نامورمطلق درباره زمان عملی شدن این کار تا پایان دولت یازدهم، گفت: مهم نیست که این کار تا پایان این دولت انجام شود، مهم این است که این کار عملی شود. امیدواریم تا پایان این دولت مباحث انجام این کار فراهم و این طرح مصوب شود.